Ha mort la Núria Portell, la nostra secretària.

“El passat divendres, la Núria Portell i Rifé, l’actual secretària de la junta del GDT, va morir a Barcelona, victima del càncer.
Avui diumenge, una representació del grup hem assistit a l’acte d’enterrament, a Collserola, on hem llegit l’escrit de comiat que us adjuntem.
La junta del GDT i els socis que la coneixíem, sabem bé la magnitud d’aquesta pèrdua.
Descansa en pau, Núria. T’enyorarem.
…………………………

Es un so delicat, subtil, però musical i alegre. Penetra orelles endins i acaricia els receptors sensibles de l’oïda. L’esperit s’encalma i la pau l’envaeix.
Entre molses i falgueres, al peu d’un freixe imponent, el doll incessant de la font, ofereix la música més preciosa a aquell que la sap escoltar.

Enllà dels còdols, saltironant per els esqueis, acaronant els lliris i les vogues, el riu murmura enjogassat. La seva música tremoladissa realça l’espectacle magnific, que basteixen la llarga filera dels salzes i la muralla ombrívola dels verns, emmarcant l’ample laberint dels corrents de l’aigua.

Qui hagi tingut la sort de saber parar l’orella i obrir de bat a bat els ulls, de ben segur haurà estat captivat per aquesta bellesa humil i poderosa, que només la mare natura pot oferir.

Els més afectats per l’encanteri, sentim la imperiosa necessitat de cuidar, de mimar, de protegir, de descobrir a tothom tanta meravella, i acabem muntant entitats, i associacions, i mogudes, en tota mena de formats i de condicions. En el fons només per el plaer de trobar-nos i compartir els nostres neguits i vivències. I resulta genial!

Per això va néixer el Grup de Defensa del Ter. I amb ell, tot un seguit de persones ens hem conegut, hem viscut moments irrepetibles, hem lluitat, treballat, protestat, patit i gaudit com mai ens haguéssim pogut imaginar.

Entre persones que hom sent properes, que s’emocionen amb les mateixes sensacions, que vibren amb sentiments semblants, s’estableixen vincles poderosos, profunds, d’amistat i estimació. I a més, hom té el privilegi de conèixer i estimar persones excepcionals.

Ben cert que al GDT hem estat afortunats. Durant molts anys hem tingut i hem estimat una companya singular, irrepetible. Tranquila, discreta, amable, dolça, amb la paraula justa i mesurada, pacient, i amb aquell punt d’indignació que li enrogia les galtes, tot discutint la misèria de la darrera font contaminada.

La Núria.

I ara va, i ens deixa, més sols que la una i amb tanta feina per fer.

Ja t’arreplegarem i passarem comptes!

Ara bé, Núria, no pateixis. Tanta feina no ha estat endebades. Els fonaments són ferms i nosaltres procurarem no defallir.

No s’apagarà la cançó de la font. Mai més. El riu cantarà per tu.

Manlleu, a cinc de Juny del 2011 Grup de Defensa del Ter

—————————————————————————

A continuació també podeu trobar la carta que s’ha enviat als mitjans comarcals:

Per la Núria Portell

El passat divendres, la Núria Portell i Rifé, l’actual secretària de la junta del GDT, va morir a Barcelona, victima del càncer.
La junta del GDT i els socis que la coneixem, sabem bé la magnitud d’aquesta pèrdua.

Gràcies per tot i per res alhora, en el GDT has creat vincles, has mostrat la teva sensibilitat, la gran capacitat d’escolta activa, el bellugar-te per coses que t’interessaven de veritat, però sobretot has estat una persona que t’has fet estimar per la teva bondat, el bon saber ser, fer i estar. Moltes gràcies.

Diuen que en tots els vincles, el motor final és la química, en el GDT ens calen moltes Núries, per poder buscar solucions a les preguntes que se’ns generen constantment. Gràcies Núria pel teu treball, la teva paciència, la teva indignació davant la injustícia. La teva gran estima a la vida i al respecte profund pel nostre planeta.

Tenim com sempre moltes coses per resoldre, el futur sempre ens planteja reptes. Ens has deixat un bon arxiu ple de records, empremtes i emocions que ens ha de permetre d’interactuar i amb imaginació buscar solucions

Moltes gràcies.

Grup de Defensa del Ter
7 de juny de 2011”