Salvem la font Grossa de Centelles i el seu entorn

Veïns de Centelles porten mesos denunciant diversos problemes ambientals del seu municipi: una sèrie d’abocaments d’aigües residuals provinents d’indústries del voltant a la riera de la Llavina, que han provocat la mort de peixos i amfibis. A més, aquest any la font Grossa ha deixat de rajar, una de les fonts emblemàtiques del poble per on fins i tot en anys de sequera hi baixava aigua alimentant el cabal de la riera, que ara també està seca. Aquests fets han alterat el seu ecosistema fluvial, sent un dels principals afluents del riu Congost.

El col·lectiu Frikifonts veuen necessari fer un estudi a nivell municipal, per esbrinar el funcionament hidrogeològic i l’estat qualitatiu i quantitatiu dels aqüífers. Informen que des de l’equip de govern de Centelles s’han compromès a actuar per tirar endavant aquest estudi.

Des del Grup de Defensa del Ter ens sumem a la lluita dels veïns per defensar el seu entorn, i demanem a les administracions competents que actuïn per investigar i posar fi a aquesta degradació ambiental.

Des del grup Salvem la Font Grossa han iniciat una campanya de recollida de firmes que es pot signar en diversos establiments del poble, i al següent enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeBkl1hdjZ-k6Y-d53oQi3oW9s22YuDvZw2AKoE2uGz6jCxuw/viewform?fbclid=IwAR0_k1Nz1x9VaAJ_UaKbdk5zzj2YUBCjNwGaoomYG4hTdQB1sd5Mk-C-17o