Xerrada: “Qui són els amos de la premsa…”

QUI SÓN ELS AMOS DE LA PREMSA A CATALUNYA?
a càrrec d’Arcadi Oliveres, President de Justícia i Pau, membre d’ATTAC, etc.

Dia: dimecres 15 de desembre
Hora: 2/4 de 8 del vespre
Lloc: l’Alberg Canonge Collell, Av. Olímpia, 4 VIC (prop de l’IES Jaume Call?s i del Club Patí Vic)

Fa ja força de temps que som moltes les persones del nostre país que estem preocupats per la creixent manca de pluralitat dels mitjans de comunicació de Catalunya. Tenim la sensació, quan no la certesa, que se’ns explica només una versió de la realitat i que les altres versions o apareixen tergiversades o simplement no apareixen.

La crisi que en aquest moments estem patint posa de relleu tot així que estem dient i la recent vaga general n’ha estat el màxim exponent rebent atacs, menyspreus i calamines els seus organitzadors com no es recorda en cap altre moment des la restauració de la democràcia al nostre país. La major part de mitjans d’informació han actuat com una sola veu desprestigiant i tergiversant a tot el moviment sindical.

El mateix passa amb la crisi, amb les seves causes, amb les seves conseqüències i sobretot amb les seves possibles sortides a aquesta. Els mitjans de la Catalunya oficial, que estan gairebé tots dominats pel pensament neoliberal, pràcticament només ofereixen una versió de la crisi i només una possible sortida. Veus prestigioses i rellevants són sistemàticament ignorades i silenciades en la major part dels mitjans de comunicació del nostre país. Com diu el Catedràtic de Ciències Polítiques i Socials Vicenç Navarro, no tenim mitjans de comunicació, tenim mitjans d’informació i persuasió, és a dir de propaganda.

Estem assistint per tant a un afebliment de la democràcia en tota la regla.
Per tot això, i més, volem saber i reflexionar sobre:

-QUI SÓN ELS PROPIETARIS DELS MITJANS D’INFORMACIÓ DE CATALUNYA?
-QUI HI HA AL DARRERA? QUINS SÓN ELS SEUS INTERESSOS?
-EN MANS DE QUI ESTEM INFORMATIVAMENT PARLANT?

Organitza:

CCOO d’Osona