Canvi de Junta al Grup de Defensa del Ter

Estimats socis i sòcies del Grup de Defensa del Ter,

Compartir el Grup de Defensa del Ter és compartir l’amor per la vida. Els reptes que afrontem quotidianament veuen del somni d’una colla de gent que fa 28 anys varen crear el Grup de Defensa del Ter per recuperar la dignitat i la vida del riu Ter i dels seus afluents. Però també per vetllar i incidir en els diferents conflictes ambientals, socials i econòmics que pateix la Conca del Ter i que condicionen sens dubte el nostre dia a dia.

Actualment la nostra veu és escoltada i respectada com una de les entitats de referència de l’ecologisme a Catalunya. Aquesta veu s’ha forjat a través dels anys per les moltes persones i sensibilitats que en formem i n’hem format part. I evidentment gràcies a centenars d’accions reivindicatives, denúncies i judicis contra casos de contaminació, escrits, manifestos i manifestacions, rodes de premsa, reunions, xerrades i tertúlies…

Una feinada que hem fet durant tots aquests anys i que seguirem fent fins que puguem tornar a banyar-nos als nostres rius i rieres – recuperats en els seus cabals i en la qualitat dels seus entorns i de les seves aigües – i quan puguem tornar a beure aigua de les nostres fonts avui contaminades. Uns valors rere els quals situem límits al creixement, plantegem nous reptes de desenvolupament i posem l’economia al servei de les persones i no pas al contrari.

Uns valors que volem que transcendeixin també a la Catalunya que ha de venir.

El Grup de Defensa del Ter és sens dubte una escola de vida. Durant aquests anys que no hem fet altra cosa que aprendre, gaudir i ser part d’aquest somni.

No obstant, la Junta actual – amb alguns canvis puntuals – va ser escollida aquell llunyà novembre del 2011 i arriba al final del seu segon mandat. Les entitats s’han de renovar i els relleus són la garantia de la persistència de la nostra manera de pensar.

Segons els Estatuts del Grup de Defensa del Ter els mandats són de 3 anys renovables, per la qual cosa després de 6 anys de mandat (3 anys + 3 anys) és pertinent plantejar una nova Junta a la pròxima Assemblea de socis i sòcies del GDT.

La Junta actual presentarà una candidatura de perfil continuista però amb alguns canvis importants tals com el relleu de la presidència, la secretaria i d’alguns vocals.

Serà benvinguda la presentació d’altres candidatures per exercir com a Junta del Grup de Defensa del Ter. Si és el cas, us agrairíem que ho comuniqueu per correu electrònic (gdter@gdter.org) i les propostes presentades es debatran i seran votades en aquesta pròxima Assemblea.

Altrament en aquella mateixa assemblea de l’any 2011 ens vàrem postular en la defensa radical pel dret a decidir i en la qual ens hem mantingut durant aquests anys. Un debat que volem actualitzar vista la situació actual de país.

M’adreço finalment a vosaltres per convidar-vos expressament a l’Assemblea anual de socis i sòcies del Grup de Defensa del Ter per dur a terme els debats i relleus anunciats. Aquesta tindrà lloc el pròxim 5 de novembre de 2017 a Can Pau Raba, a Vic (a partir de les 9,30h del matí). I on la vostra participació és talment com l’aigua és per a la vida.

Atenta i feliçment,

Sergi Solà Clapera
President del Grup de Defensa del Ter