El Grup de Defensa del Ter condemna els atacs a la democràcia i a les institucions catalanes

Volem expressar la ferma condemna del Grup de Defensa del Ter als atacs a les institucions catalanes per part de les forces repressores de l’Estat espanyol en motiu de l’organització d’un referèndum. Una deriva que ha portat en els darrers dies a escorcollar mitjans de comunicació, al tancament de webs, a l’amenaça als funcionaris i a la querella per part de la fiscalia contra més de 700 alcaldes. Una actitud repressiva i antidemocràtica per part del govern espanyol que condemnem enèrgicament i que ens allunya d’una solució política estable i d’arrel democràtica.

El Grup de Defensa del Ter, recollint la voluntat de l’Assemblea de socis i sòcies del GDT expressada ja al 2012, reitera el seu compromís amb la radicalitat democràtica en un sentit ampli, no només per la qüestió nacional sinó també en la gestió que es fa del territori.

Per això defensem el dret a decidir de la ciutadania d’aquest país, que s’expressarà el pròxim 1 octubre en un referèndum al qual animem a la gent a participar independentment de quin sigui el sentit del seu vot.

Grup de Defensa del Ter
setembre 2017