Emergència per sequera: Més de 30 organitzacions es trobaran a la III Cimera Social de l’Aigua per abordar l’actual crisi hídrica

A les portes de l’emergència per sequera, que afectaria a 6 milions de persones dels 202 municipis que s’abasteixen de la conca Ter-Llobregat, més de 30 organitzacions ecologistes i socials es reuneixen a la III Cimera Social de l’Aigua per fer front a la crítica situació que afecta Catalunya, aquest dissabte 20 de gener a Arbúcies.

Els col·lectius participants consideren que les mesures del govern són insuficients per evitar la crisi actual i per encarar un futur d’escassetat. Destaquen la falta de transparència amb les restriccions als grans consumidors d’aigua, el retard en l’aplicació de sancions, l’impacte negatiu de la reducció dels cabals circulants i la necessitat d’implementar la moratòria de noves activitats econòmiques .

Amb una visió de futur, es troben en el marc de la campanya “D’on no n’hi ha, no en raja” per abordar la reducció i remodelació de la demanda de l’aigua per tal de salvaguardar el futur hídric del país.